2. oktobar 2023 10:03

FSS: Selektor Dragan Stojković posetio Živkovića, Mladenovića i Đuričića u Atini

Izvor: TANJUG

podeli vest

FSS: Selektor Dragan Stojković posetio Živkovića, Mladenovića i Đuričića u Atini

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

ATINA - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković posetio je tokom vikenda u Atini srpske reprezentativce Andriju Živkovića, Filipa Mladenovića i Filipa Đuričića.

U saopštenju FSS se navodi da je Stojković sinoć na stadionu "Apostolos Nikolaidis" posmatrao derbi meč sedmog kola Superlige Grčke između Panatinaikosa i PAOK-a (2:2). Jedan gol za ekipu PAOK-a postigao je Živković, dok je Mladenović bio asistent za izjednačujući pogodak Panatinaikosa u 96. minutu. U prvih 70 minuta utakmice, koliko je proveo na terenu, odličnu partiju u dresu Panatinaikosa pružio je i Filip Đuričić.

"Sve u svemu mnogo razloga za dobro raspoloženje stratega 'orlova', koji je u Atini imao planiran susret i sa igračem AEK-a Mijatom Gaćinovićem, ali je reprezentaivac Srbije bio sprečen zbog svojih obaveza i puta sa ekipom na Krit. Pre povratka u Beograd naš selektor je razmenio utiske o utakmici i aktuelnim temama sa trenerom Panatinaikosa Ivanom Jovanovićem, koji je poželeo Srbiji plasman na Evropsko prvenstvo i uspeh u predstojeća dva meča u oktobru", saopštio je FSS.

Stojković će u petak da saopšti konačan spisak igrača za oktobarski ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Okupljanje i početak priprema je za sedam dana u SC FSS u Staroj Pazovi.

Srbija će 14. oktobra igrati sa Mađarskom u Budimpešti, dok će tri dana kasnije dočekati Crnu Goru u Beogradu.