17. april 2024 23:55

Fudbaleri Bajerna i Reala čine drugi polufinalni par Lige šampiona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri Bajerna i Reala čine drugi polufinalni par Lige šampiona

Foto: Shutterstock.com/Armando Oliveira, ilustracija

MINHEN - Fudbaleri Bajerna i madridskog Reala igraće međusobno u polufinalu Lige šampiona pošto su večeras eliminisali Arsenal pobedom 1:0, odnosno Mančester Siti penalima - 4:3 (1:1 u regularnom toku).

Posle 3:3 u prvom meču u Madridu, revanš u Mančesteru nije bio tako spektakularan, a na kraju je rešen izviđenjem penala.

Prvi put od sezone 2004/05 jednaesterci su odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona i prvi put je Mančester Siti poražen u penal seriji, prethodna tri puta "građani" su prolazili dalje.

U prvoj seriji golman Sitija Ederson brani udarac Luke Modrića, ali zatim čuvar mreže Reala Andrej Lunjin brani veoma loše udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića.

Svi ostali igrači madridskog kluba postižu golove sa bele tačke i donose Realu plasman u polufinale. Što se tiče regularnog toka meča,

Real je na "Etihadu" poveo već u 12. minutu,

Rodrigo je iz drugog pokušaja, posle odbrane Edersona, uspeo da pošalje loptu u mrežu iz neposredne blizine. Siti je posle toga uglavnom kontrolisao igru i napadao, ali nije stizao do stoodstotnih prilika.

Domaćin je napokon izjednačio u 76. minutu, Kevin de Brujne je matirao dotle odličnog golmana Reala Lunjina.

U 82. minutu De Brujne je promašio stoodstotnu šansu, posle dodavanja rezerviste Žeremija Dokua prebacio je gol sa desetak metara, pa je ostalo 1:1 i meč je otišao u produžetak.

Real je u finišu prvog produžetka, u 105+2. minutu imao fenomenalnu šansu, ali je je Antonio Ridiger prebacio gol iz neposredne blizine. Bajern je do pobede protiv Arsenala stigao golom Jozue Kimiha u 63. minutu. Vezista je bio strelac posle dodavanja Rafaela Gereira.

Prethodno je na startu drugog poluvremena Leon Gorecka pogodio stativu. Posle 2:2 u prvom meču u Londonu Bajernu je minimalna pobeda bila dovoljna za prolaz u polufinale.

Trener Bajerna Tomas Tuhel postao je prvi nemački stručnjak koji sa tri različita kluba igrao u polufinalu Lige šampiona, ranije je to uspeo sa Pari Sen Žermenom i Čelsijem, sa kojim je 2021. godine i osvojio "ušati pehar". Bajern je eliminacijom Arsenala omogućio austrijskom Salcburgu da igra Svetsko klupsko prvenstvo sledećeg leta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Drugi polufinalni par čine Borusija iz Dortmunda i Pari Sen Žermen.

Prve utakmice polufinala igraće se 30. aprila i 1. maja, a revanši 7. i 8. maja.