28. novembar 2023 12:02

Filip Petrušev: Jedva čekam da zaigram za Olimpijakos, volim crveno-bele boje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Filip Petrušev: Jedva čekam da zaigram za Olimpijakos, volim crveno-bele boje

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ, arhiva

ATINA - Novi košarkaš Olimpijakosa Filip Petrušev izjavio je danas da jedva čeka da zaigra za novi klub i dodao da je srećan što će nastupati za šampiona Grčke.

Petrušev je u letnjem prelaznom roku iz Crvene zvezde prešao u Filadelfiju. Srpski reprezentativac je potom trejdovan u Los Anđeles Kliperse, koji su ga prosledili u Sakramento, gde je odigrao dva meča.

Petrušev je odlučio da se vrati u Evropu, a sinoć je potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

"Osećam se veoma dobro. Počastvovan sam što sam deo ovog kluba. Jedva čekam da počnem da igram", rekao je Petrušev po dolasku u Atini, prenosi zvanični sajt Olimpijakosa.

Istakao je da se nada da će se vratiti u formu.

"Prošao sam neke stvari u NBA koje se nisu očekivale, nisam ja kriv. Mislim da sam mlad košarkaš, moram da igram. Osećam da mogu da pomognem timu", dodao je srpski košarkaš.

Petrušev je rekao da je razgovarao sa košarkašem Sakramenta Sašom Vezenkovim, koji je nekada nastupao za Olimpijakos.

"Rekao mi je sve najbolje o klubu. Proveli smo dosta vremena od kada sam stigao u Sakramentu. Mnogo smo pričali, a on je istakao da bi verovatno trebalo da idem u Olimpijakos iako sam imao neke druge ponude", dodao je Petrušev.

Za Olimpijakos igra srpski reprezentativac Nikola Milutinov.

"Nisam razgovarao sa njim, sve se dogodilo veoma brzo. Razgovarao sam sa Hasanom Martinom, koji mi je veoma dobar prijatelj. I on mi je rekao sve najbolje o klubu. Prošle godine sam igrao na poziciji četiri, mogu da igram i na petici. Poznajem Nikolu iz reprezentacije. Olimpijakos ima dosta dobrih igrača, tako da će da bude zabavno", istakao je Petrušev i dodao da još nije pričao sa trenerom Olimpijakosa Jorgosom Barcokasom o svojoj ulozi u timu.

Petrušev je na društvenim mrežama objavio da je srećan što će igrati u "crveno-belom" dresu.

"Volim te boje. Bio sam u Crvenoj zvezdi prošle godine, verovatno sam imao najbolju sezonu u karijeri do sada. Veoma mi se dopala atmosfera i navijači, bili su velika podrška i zahvalan sam im. I znam da kada igramo u Grčkoj, navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice", dodao je srpski reprezentativac.

On je na kraju istakao da će biti vremena za povratak u NBA ligu.

"Otišao sam tamo, stekao iskustva. Video sam kako je i zaista sam morao da odem. Filadelfija je imala prava. Ako želim da se vratim u NBA za nekoliko godina mogu da idem u bilo koji tim, tako da još imam vremena. Samo želim da igram", zaključio je Petrušev.