31. mart 2024 21:48

Košarkaši Partizana pobedili Budućnost i obezbedili drugo mesto pred plej-of

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili Budućnost i obezbedili drugo mesto pred plej-of

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

PODGORICA - Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti rezultatom 89:83 (23:21, 21:23, 26:19, 19:20) u meču 25. kola regionalne ABA lige.

Partizan je večerašnjim trijumfom u Podgorici obezbedio drugo mesto na tabeli ABA lige uoči starta plej-ofa. "Crno-beli" na drugoj poziciji na tabeli regionalnog takmičenja imaju 19 pobeda i šest poraza. Budućnost je treća na tabeli ABA lige sa skorom 18/7. 

Partizan ima bolji međusobni skor u odnosu na klub iz Podgorice, pošto su "crno-beli" i u prvoj utakmici u okviru 12. kola ABA lige u decembru prošle godine slavili u Beogradu sa 96:83.

Prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja drži Crvena zvezda sa 20 pobeda i četiri poraza. "Crveno-beli" će sutra u Beogradu od 18 sati dočekati Studentski centar i u slučaju pobede obezbediće prvo mesto na tabeli ABA lige uoči početka plej-ofa

Najefikasniji u ekipi Partizana u večerašnjem meču bio je Zek Ledej, koji je postigao 22 poena i imao šest skokova. Ledej se vratio u tim Partizana nakon povratka iz SAD, gde je boravio zbog smrti oca. Kapiten Partizana Kevin Panter je postigao 19 poena, dok je Džejms Naneli dodao 15.

U ekipi iz Podgorice najbolji je bio Flečer Megi sa 17 poena, dok je Kenan Kamenjaš ubacio 14.

Košarkaši Partizana će u poslednjem, 26. kolu regularnog dela regionalnog takmičenja dočekati Zadar, dok će Budućnost igrati sa Studentskim centrom.

Budućnost je bolje ušla u večerašnji meč sa Partizanom i povela 4:1. "Crno-beli" su brzo uspeli da stignu prednost domaćeg tima, a Partizan je prvu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 23:21.

U drugoj četvrtini igralo se poen za poen, a prvo poluvreme je završeno rezultatom 44:44. 

Košarkaši Partizana su u 25. minutu stekli prednost od sedam poena (59:52). "Crno-beli" su u većem delu treće četvrtine održavali prednost od tri do sedam poena, a gosti su u poslednju četvrtinu ušli s vođstvom - 70:63. 

Partizan je najveću prednost u poslednjem delu meča imao u 33. minutu (74:65). Budućnost je potom zaigrala angažovanije, a na tri minuta pre kraja domaći su smanjili prednost aktuelnog šampiona ABA lige na na 79:80. 

Partizan je u finišu meča uspeo da odbije nalet košarkaša Budućnosti, a "crno-beli" su zahvaljujući poenima Ledeja i Pantera stigli do pobede.