8. april 2024 21:37

Košarkaši Partizana "stotkom" nadigrali Zadar za kraj ligaškog dela ABA lige

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Partizana "stotkom" nadigrali Zadar za kraj ligaškog dela ABA lige

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Zadar rezultatom 113:74 u utakmici poslednjeg 26. kola ABA lige.

Crno-beli sa skorom 20-6 ulaze u plej-of kao drugoplasirani i čeka ih Igokea, dok je Zadar sa učinkom 14-12 završio na šestoj poziciji i slede mu dueli protiv Budućnosti.

Aleksa Avramović bio je najefikasniji sa 18 poena, Dželejn Smit ubacio je 16, Džejms Naneli ubacio je 14, a Kevin Panter 13 poena.

Kod Zadrana Karlo Žganec i Dario Drežnjak postigli su po 15, a Luka Božić "samo" 10 poena.

 

Obradović: Odigrali smo ozbiljno, ne komentarišem ništa sem naše utakmice

"Odigrali smo ozbiljno, ekipa je delovala sveže i razigrano. Sada je ispred nas plej-of, u međuvremenu utakmica Evrolige. Znamo da nas čeka Igokea, imamo iskustvo izgubljene utakmice ovde. Treba da iskoristimo ovaj period da se što bolje spremimo za sve sledi", rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Zadra (113:74) na kraju ABA lige.

Partizanu sada sledi duel poslednjeg kola Evrolige protiv Valensije, gde je crno-belima za plasman u plej-in potrebna pobeda, uz "pomoć" Zvezde i trijumf protiv Efesa u Istanbulu.

"Nemam šta da komentarišem, spremićemo utakmicu protiv Valenisije, da poštujemo navijače, protivnika i same sebe. Odigraćemo sa najvećim mogućim ambicijama tu utakmicu. To je jedino što možemo da uradimo", poručio je Obradović.