17. april 2024 21:14

Košarkaši Partizana pobedili Igokeu u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili Igokeu u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u beogradskoj Areni rezultatom 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige.

Prva deonica protekla je u promenama ekipa u vođstvu, a okončana je prednošću Partizana - 27:23. U drugoj četvrtini, posle lošeg starta tog perioda, Partizan je zaigrao bolje i uspeo da se odlepi.

Na poluvremenu je Partizan imao plus devet (54:45), a treća deonica počela je serijom gostiju 7:0. Uspeo je Partizan da odbije taj napad i povede 64:52 u 27. minutu. U poslednjih 10 minuta ušlo se sa plus 10 za "crno-bele" - 71:61. U četvrtoj deonici Partizan je rutinski meč priveo kraju.

Kevin Panter je predvodio Partizan sa 18 poena, Zek Ledej je dao 16, Džejlin Smit 12 (0/3 za dva, 4/4 za tri), Džejms Naneli 11, a Alen Smailagić 10 (5/6 za dva). Uroš Trifunović i Danilo Anđušić nisu ulazili u igru, a van protokola su ostali Ognjen Jaramaz i povređeni Pi Džej Doužer.

Kod Igokee se istakao Mario Nakić sa 21 poenom, 17 je dao Džeki Karmajkl, a 11 Gojko Filipović.

Utakmici je prisustvovalo 4.417 navijača.

Drugi meč četvrtfinalne serije koja se igra na dve pobede igraće se u nedelju od 18 časova, a domaćin će biti Igokea. Eventualni treći meč zakazan je za 28. april u Areni.

 

Obradović: Nadam se da možemo da završimo seriju u nedelju

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad Igokeom (94:85) da se najiskrenije nada da njegova ekipa može da završi četvrfinalnu seriju u nedelju u Laktašima.

"Jedan nula u seriji, to je najvažnije, to smo želeli posle ove utakmcie, da idemo u Laktaše s pobedom. Znamo kako se igra u plej-ofu, da se sve što se odigra brzo zaboravi, da se ide dalje i da se zahvalim ljudima koji su došli da nas bodre", rekao je Obradović na početku konferencije za medije posle utakmice.

Usledilo je novinarsko pitanje da li Partizan seriju može da okonča već u nedelju novom pobedom.

"Ja se najiskrenije nadam da možemo, mi smo odigrali tamo bez nekih igrača odličnu utakmicu, a očigledno je da kad je plej-of u pitanju, uvek moraš da se pripremiš, da promeniš neke detalje. Nema sumnje da ćemo i mi i oni da se pripremimo, idemo tamo s ciljem da probamo da dobijemo i odemo u polufinale", dodao je Obradović.