25. maj 2023 14:37

Nekadašnji SIM-ovci, sada uspešni sportisti, najdraža podrška Igrama u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nekadašnji SIM-ovci, sada uspešni sportisti, najdraža podrška Igrama u Srbiji

Foto: SIM Stefan Cvetković

BEOGRAD - Dunav osiguranje Sportske igre mladih (SIM) slave 10 godina druženja sa decom Srbije, a kako se navodi u saopštenju, posebno ih raduje kada podršku dobiju od nekadašnjih SIM-ovaca.

Baklju prijateljstva u Čačku, ponosno su poneli upravo bivši SIM-ovci i nekadašnji učesnici međunarodne završnice u Splitu, košarkaši Pavle Nikolić i Konstantin Popović, a pored njih o uspomenama koje ih vežu za Sportske igre mladih govorile su i odbojkašice Borca i teniserka Sara Đunisijević.

"Interesantno mi je kad sada na seniorskim prvenstvenim utakmicama sretnem nekoga koga sam upoznao na Sportskim igrama mladih. Obavezno se pomenu i utakmice sa tog takmičenja. Meni i mojoj ekipi "Mamba“ je učešće u Igrama i to prvo mesto i druženje iz Splita bilo kao odskočna daska. Nekako smo se uozbiljili i shvatili da smo na pravom putu", izjavio je Pavle Nikolić, sada prvotimac KK Borac.

Još jedan basketaš imao je čast da ponese baklju prijateljstva, u Kruševcu to je bio jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša Nikola Karović.

Učesnica prošlogodišnjeg druženja SIM-ovaca u Splitu fudbalerka ŽFK Napredak Marta Terzić rekla da se raduje što su Igre ponovo u Kruševcu.

"Obradovale smo se kada smo čule da Igre dolaze u Kruševac. Uspele smo i danas da pobedimo i odmah smo to javile našim drugaricama iz Novog Pazara koje smo upoznale prošle godine na državnom finalu u Vrnjačkoj Banji. Nadam se da ćemo opet da se sretnemo u Banji Ždrelo, ali hajde prvo da budemo uspešne na regionalnom finalu"

Uz decu je i ove godine stala proslavljena rukometašica i trener rukometnog kluba Napredak Ljiljana Knežević, koja je podržala kampanju Igara "Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

"Znam je deci teško dok su mali da se nose sa porazima, ali “spoticanja” i reakcija sa tribina je uvek bilo i biće. Na nama odraslima je da se potrudimo da toga bude što manje, da shvate koliko je važno da budu tim, da poštuju protivnika. To sam govorila i mojim devojkama iz ŽRK Napredak i mislim da je upravo to zajedništvo dovelo do ovog našeg istorijskog uspeha, plasmana u Superligu", istakla je Knežević.

Najmlađi Kraljevčani su tradicionalno deo najlepše sportske priče u regionu,a ovog puta, pored turnira u sportovima u okviru Karavana, atletika, Lino između dve vatre, 3x3, mali fudbal za dečake 2012. i mlađe i Coca-Cola kup za dečake i devojčice, u Kraljevu je održano i regionalno finale MIS turnira u odbojci.

Plasman na državno finale izborile su ekipe „Feniks“ iz Požarevca i „Sloboda“ iz Čačka.

Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih prvi put je ove godine zapaljen u Boru. Iako je ovaj grad više puta bio domaćin kvalifikacionih turnira, ovo je prvi put da su deca Bora deo Karavana radosti i prijateljstva.

Koliko su u Boru ponosni na svoje mlade rukometašice pokazuje i to da su baklju prijateljstva nosile Sara Radović, Tara Marinković i Sabina Šerifi.

Pobednici turnira izborili su plasman na regionalno finale, koje će se održati u Beogradu 16. juna.

Upravo tog dana na Trgu Republike će se održati i ceremonija Svečanog otvaranja 10. sezone Sportskih igara mladih u Srbiji.

Karavan radosti i prijateljstva nastavlja se u Petrovcu na Mlavi, Nišu, Novom Sadu, Bačkoj Palanci...

U međuvremenu održavaju se i kvalifikacioni i regionalni finalni turniri - stonoteniseri će se družiti i takmičiti u subotu 27. maja u Čelarevu, u Užicu, na stadionu "Radomir Antić“ u nedelju će se održati Coca-Cola kup za dečake i devojčice, dok će na terenima na Adi Ciganliji 31. maja održati regionalno finale u odbojci na pesku.