18. mart 2024 15:23

Nastavljena akcija "Zvezdin ponedeljak", nagrade Dunji Pajić i Petru Tihojeviću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nastavljena akcija "Zvezdin ponedeljak", nagrade Dunji Pajić i Petru Tihojeviću

Foto: Crvena zvezda

BEOGRAD - Sportsko društvo Crvena zvezda proglasilo je danas najbolje mlade sportiste zime 2023/24, "Zvezdina jela" za najbolju mladu sportistkinju pripala je plivačici Dunja Pajić, a "Zvezdin bor" za najboljeg mladog sportistu atletičar Petar Tihojević.

Sportsko društvo Crvena zvezda nastavilo je danas sa akcijom "Zvezdin ponedeljak", koja je održana danas u "Red kafeu" na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Najbolja mlada Zvezdina sportistkinja zime je plivačica Dunja Pajić. U decembru prošle godine održano je zimsko Prvenstvo Srbije za pionire u Novom Sadu gde je Dunja osvojila zlatnu medalju na 100 metara prsno, uz državni rekord za pionirke do 11 godina, i dve u štafetama, 4x50 metara slobodno i 4x50 metara mešovito. Osvojila je i srebrno odličje u trci na 50 metara slobodno. U protekloj godini oborila je pet državnih rekorda u pionirskoj konkurenciji do 11 godina. Plivački savez Srbije je proglasio Dunju Pajić za najbolju pionirku u 2023. godini, a njenog trenera Miloša Miloševića za najboljeg trenera. Priznanje "Zvezdina jela" Dunja Pajić je primila od Dejana Stamatovića, potpredsednika Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

Najbolji mladi Zvezdin sportista zime 2023/24 je atletičar Petar Tihojević. Da je najbrži srpski sprinter u pionirskoj konkurenciji Petar je potvrdio na Prvenstvu Srbije u dvorani koje je održano krajem februara u Beogradu. U "svojoj sprinterskoj" disciplini na 60 metara osvojio je ubedljivo zlatnu medalju sa 7.28 sekundi i na samo pet stotinki bio daleko od vlastitog državnog rekorda. Na istom takmičenju osvojio je i srebrno odličje u štafeti 4x200 metara zajedno sa Vukom Vojvodićem, Teodorom Stamenićem i Vukom Baškotom. Učestvovao je i na tradicionalnom novogodišnjem mitingu Atletskog kluba Crvena zvezda gde je osvojio 1. mesto u trci na 60 metara. Priznanje "Zvezdin bor" Petru Tihojeviću uručio je Dušan Milosavljević, potpredsednik UO SD Crvena zvezda.

Na šestom druženju sa sportistima Crvene zvezde prisustvovale su plivačice, atletičari i odbojkaši Crvene zvezde, kao i učenici Osnovne škole "Vojvoda Radomir Putnik" iz Beograda.

Odlukom Upravnog odbora SD Crvena zvezda pokrenuta je akcija "Zvezdin ponedeljak". Ideja ove akcije je da sportisti Crvene zvezde provedu vreme u druženju sa zvezdašima, odgovaraju na njihova pitanja i razgovoraju o proteklom periodu i budućim planovima.

Na današnjem druženju sa učenicima OŠ "Vojvoda Radomir Putnik", kao i predstavnicima medija razgovarali su mlade plivačice Dunja Pajić i Jana Jovanović, sekretar Plivačkog kluba Ana Bojić, Miloš Milenković, trener plivačica, Mladen Gajić, generalni sekretar Atletskog kluba i Petar Tihojević, Zvezdin atletičar, Ivica Jevtić, trener muške seniorske odbojkaške ekipe i Dušan Nikolić, Zvezdin odbojkaš.

Predstavnici Plivačkog kluba Crvena zvezda preneli su utiske o nedavno održanom tradicionalnom mitingu "Sve prolazi, Zvezda traje" koji se održava na rođendan Crvene zvezde, a govorilo se i sjajnim rezultatima i rekordima Zvezdinih mladih plivačica u pionirskoj konkurenciji.

Atletičari Crvene zvezde su izneli utiske o nedavno završenom zimskom delu sezone u kojem su crveno-beli ostvarili izuzetne rezultate i osvojili veliki broj medalja. Odbojkaši Crvene zvezde su i pored poraza u "večitom derbiju" zadržali 1. mesto na tabeli Superlige i govorilo se o izgledima ekipe da sa liderske pozicije uđu u plej-of.

Na kraju događaja, dobitnici priznanja Dunja Pajić i Petar Tihojević isekli su tortu i počastili učenike OŠ "Vojvoda Radomir Putnik" i sve prisutne zvezdaše u Red kafeu. Usledilo je druženje i fotografisanje sa sportistima Crvene zvezde koji su potom uručili poklone đacima.