3. april 2024 20:59

Rukometašice Srbije pobedile Bugarsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rukometašice Srbije pobedile Bugarsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Foto: Shutterstock.com/Ververidis Vasilis, ilustracija

ZRENJANIN - Rukometašice Srbije pobedile su danas na gostovanju selekciju Bugarske u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 35:17 (19:6).

Najefikasnije u sastavu Srbije bile su Aleksandra Stamenić sa sedam i Sanja Radosavljević sa šest golova.

U selekciji Bugarske istakla se Polina Ivanova sa sedam golova. U drugom meču grupe 6 Crna Gora je kao gost savladala Tursku 30:28 Na tabeli vodi Crna Gora sa maksimalnih 10 bodova, Srbija i Turska imaju po pet, a Bugarska je bez bodova.

U poslednjem kolu kvalifikacija rukometašice Srbije igraju protiv Turske 7. aprila od 18 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Srbiji je dovoljan nerešen rezultat u tom meču za plasman na EP. Evropsko prvenstvo je na programu od 28. novembra do 15. decembra u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji.

 

Bregar: Nakon uvodne serije 10:0 lakše se igralo

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar izjavio je nakon meča sa Bugarskom, da je ekipa ispoštovala dogovor da se meču pristupi ozbiljno i to pokazuje uvodna serija od 10:0.

”Dogovorili smo se da od prve sekunde pokažemo ozbiljan pristup u ovoj utakmici i devojke su to ispoštovale. To je i potvrdila uvodna razlika od 10:0. Nakon toga je bilo mnogo lakše i takav odnos je omogućio mlađim igračicama veću minutažu što nam znači pred utakmicu sa Turskom", izjavio je Bregar za zvanični sajt saveza.