5. mart 2024 09:13

Đoković slobodan u prvom kolu Indijan Velsa, Kecmanović igra protiv Sonega

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković slobodan u prvom kolu Indijan Velsa, Kecmanović igra protiv Sonega

Foto: AP Photo/Aaron Doster, arhiva

INDIJAN VELS - Najbolji teniser sveta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu, dok će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Australijanca Aleksandra Vukića i kvalifikanta, odlučeno je noćas žrebom.

U polovini žreba u kojoj se nalazi Đoković igraće i Argentinac Tomas Martin Ečeveri, Amerikanac Tomi Pol, Norvežanin Kasper Rud i Poljak Hubert Hurkač.

Potencijalni rivali najboljem teniseru sveta u polufinalu bi mogli da budu Rus Danil Medvedev, Danac Holger Rune, Amerikanac Tejlor Fric i Španac Rafael Nadal, koji će u prvom kolu igrati protiv Miloša Raonića iz Kanade.

Đoković je poslednji put na Mastersu u Indijan Velsu igrao 2019. godine, a ovaj turnir je osvajao pet puta.

U drugoj polovini žreba nalazi se Španac Karlos Alkaraz, koji će takođe biti slobodan u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu. Njegov rival u drugom kolu biće pobednik meča između Italijana Matea Arnaldija i Francuza Luka van Aša. U ovoj polovini žreba nalaze se Nemac Aleksandar Zverev, Italijan Janik Siner i Rus Andrej Rubljov.

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće u prvom kolu protiv Italijana Lorenca Sonega, dok će se Dušan Lajović sastati sa Emilom Rusuvuorijem iz Finske.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 9.495.555 dolara. Titulu brani Španac Karlos Alkaraz.