2. april 2024 21:29

Ivanišević: Zimonjić je perfektan trener za Đokovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivanišević: Zimonjić je perfektan trener za Đokovića

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Hrvatski teniski trener Goran Ivanišević izjavio je da je Nenad Zimonjić perfektan izbor za novog trenera najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Đoković je prošle nedelje objavio kraj saradnje sa Ivaniševićem, a prema nezvaničnim informacijama, bar na neko vreme, u njegovom boksu mogao bi da sedi Zimonjić.

“Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku, to je Zimonjić. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka", izjavio je Ivanišević za Sportklub i dodao da je Zimonjić pravi čovek za novog trenera Đokovića.

"Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, Novak bi posle deset dana 'poludeo', a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan Vajda je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao. Pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Zimonjić perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka", zaključio je Ivanišević.