11. maj 2023 13:14

Nova hapšenja u Beogradu i Kruševcu zbog zloupotreba EPS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nova hapšenja u Beogradu i Kruševcu zbog zloupotreba EPS-a

Foto: Shutterstock.com/CC7, ilustracija

BEOGRAD - U toku je akcija hapšenja više lica u vezi sa zloupotrebama kojima je oštećeno javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) , saznaje Tanjug.

Hapšenja i pretresi odvijaju je na nekoliko lokacija u Beogradu i Kruševcu.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su hapšenja novih osumnjičenih u vezi rada firme "Bauvasen" i pranja novca, u okviru istrage koja je zimus pokrenuta protiv šest lica, zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili EPS za oko 7.5 miliona dolara.

Proširena istraga koja se vodi protiv osumnjičenih zbog zloupotrebe EPS-a, uhapšene još četiri osobe

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Poreske policije Ministarstva finansija Srbije uhapsili četiri lica osumnjičena za pranje novca i poreska krivična dela, u okviru prošire istrage koja se vodi protiv šest osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS).

Naredbom o proširenju istrage obuhvaćeno je ukupno šest lica, četiri lica koja su danas lišena slobode i dva lica protiv kojih se već vodi istraga i koji se nalaze u pritvoru, saopštilo je Više javno tužilašto u Beogradu.

To su Bojan Vladimir S. odgovorno lice stranog privrednog društva "Italiana Construcioni" S.P.A ogranak u Beogradu i "Meta Balkan" doo Beograd, Nemanja T. direktor privrednog društva "Bauwasen" doo iz Lazarevca, koji se nalaze u pritvoru, kao i Velimir B. odgovorno lice privrednog društva "Profil Projekt" doo Beograd, Dragan R. odgovorno lice privrednog društva "Nib Part" doo Beograd, Nikola L. odgovorno lice privrednog društva "Sbos Construction" doo Beograd i Siniša K. vlasnik preduzetničke radnje za autoprevoz iz Uba.