26. maj 2023 13:07

Oglasile se sirene za uzbunu u sve četiri opštine na severu KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Oglasile se sirene za uzbunu u sve četiri opštine na severu KiM

Foto: TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM

KOSOVSKA MITROVICA - U Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću, opštinama na severu KiM, danas su se oglasile sirene, a oko zgrade opštine u Zubinom Potoku i Zvečanu okupili su se građani.

Manja okupljanja su i u Leposaviću. 

 

Oko zgrada opština je trenutno kosovska policija.

Kosovska policija pokušala je da uđe u zgradu opštine Zubin Potok, ali ih je narod u tome sprečio, rekao je za Tanjug Milija Biševac iz Građanske inicijative "Zubin Potok".

Na licu mesta su kosovska policija i Euleks.

Sirene su se oglasile i u Kosovskoj Mitrovici, a kako navodi izveštač Tanjuga, razlog nije poznat. Ispred zgrade privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica okupila se mala grupa građana.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, koji je na izborima 23. aprila osvojio 197 glasova, zakletvu je položio juče u selu Čabra, gradonačelnik Zvečana ljir Peci u većinski albanskom selu Boljetin.

Svoju zakletvu je položio i gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi, u lokalnoj kancelariji u naselju Šaljska Bistrica.

Sva tri gradonačelnika su položili zakletvu na albanskom jeziku, a prilikom obraćanja medijima rekli su da će raditi u interesu svih zajednica.

Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić zakletvu je položio 19. maja, a na izborima je osvojio 553 glasa.