26. maj 2023 13:04

Podignuta optužnica protiv hirurga zbog sumnje da je pretukao suprugu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Podignuta optužnica protiv hirurga zbog sumnje da je pretukao suprugu

Foto: Shutterstock.com/mrmohock, ilustracija

BEOGRAD - Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv hirurga Vojno-medicinske akademije Nikole O, kojom ga tereti da je pretukao svoju suprugu.

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu.

Takođe, predloženo je i da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti delo kojim preti, te okolnost da je za krivično delo sa elementima nasilja koje se okrivljenom stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Nikola O. je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, koje povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.