16. januar 2024 15:55

Edin Đerlek: Platforma za onlajn učenje eLearning doprineće pozitivnim promenama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Edin Đerlek: Platforma za onlajn učenje eLearning doprineće pozitivnim promenama

Foto: Tanjug/video

MEROŠINA - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović održali su danas sastanak povodom završetka projekta uvođenja eLearning-a, platforme za onlajn učenje u opštinsku upravu Merošina, a tom prilikom Đerlek je istakao da će platforma značajno doprineti pozitivnim promenama koje će osetiti i građani i privreda.

Ministarstvo je u julu 2023. godine sa opštinom Merošina potpisalo Ugovor o sufinansiranju projekta za koji je opredeljeno dva miliona dinara, koji je fokusiran najviše na nabavku adekvatne opreme koja će podržati savremene zahteve eLearning-a.

Ova investicija ne samo što je omogućila zaposlenima u opštinskoj upravi Merošina da se edukuju i budu efikasniji, već će i doprineti smanjenju troškova lokalne samouprave, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Đerlek je istakao značaj Learning Management System (LMS) platforme za onlajn učenje, koju već koristi veliki broj opštinskih uprava u Srbiji.

Learning Management System platforma će značajno doprineti pozitivnim promenama koje će osetiti i građani i privreda.

 

Đerlek je naveo da se svet brzo menja i da se mora ići u korak sa tim, naročito u pogledu novih tehnologija i sticanja znanja.

"Ministarstvo širom Srbije ulaže u komunalnu, socijalnu i putnu infrastrukturu, ali poseban naglasak stavljamo i na digitalizaciju opštinskih uprava u svim našim regionima", rekao je Đerlek i najavio dalje investiranje u Merošinu.

Dodao je da po analizama Ministarstva, opština Merošina iz grupe nerazvijenih opština prešla u treću kategoriju i dodao da veruje da će se nastaviti ovaj rapidni napredak.

Jovanović je zahvalio ministru što je prepoznao bitnost ovog projekta i naglasio da će u saradnji sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj i Vladom Srbije nastaviti da rade na poboljšanju života građana.

LMS (Sistem za upravljanje učenjem) je softverska platforma koja omogućava organizaciju i dostavu obrazovnih sadržaja putem interneta. Automatske funkcije olakšavaju administrativne zadatke poput registracije, rasporeda kurseva i slično, smanjujući administrativni teret za organizacije.