9. februar 2024 18:40

OACMUN 2024 Konferencija biće održana u Beogradu od 23. do 25. februara

Izvor: TANJUG

podeli vest

OACMUN 2024 Konferencija biće održana u Beogradu od 23. do 25. februara

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Od 23. do 25. februara 2024, Centar za promociju kulture INFON u Beogradu organizuje OACMUN 2024 konferenciju, pružajući prostor za jedinstvenu platformu globalnog dijaloga i raznolike interkulturalne razmene, najavili su danas organizatori.

OACMUN - Ordo Ab Chao Model United Nations - predstavlja simulaciju Ujedinjenih Nacija tokom koje delegati rade na svojim diplomatskim veštinama, negujući kulturu govora i međusobnog razumevanja.

Delegati će imati priliku da kroz trodnevnu konferenciju istraže globalne izazove i pronađu rešenja kroz dijalog i saradnju.

OACMUN konferencija cilja na ambiciozne i radoznale mlade ljude svih nacionalnosti iz različitih delova Srbije i okruženja, saopšteno je iz Centra za promociju kulture INFON.

Ova konferencija privlači učenike srednjih škola i studente koji dele strast prema međunarodnim pitanjima, diplomatiji i razvoju veština liderstva.

Ciljna publika OACMUN konferencije su mladi ljudi željni razmene perspektiva, kreativnog razmišljanja i rešavanja svetskih problema, nudeći im priliku da se upuste u simulaciju diplomatskih izazova i unaprede svoje sposobnosti za budućnost.

Jedan od najatraktivnijih aspekata konferencije je "Švedski sto međunarodnih ukusa", gde će učesnici moći da degustiraju autentična jela iz različitih delova sveta.

Ovaj kulinarski doživljaj doprineće stvaranju atmosfere raznolikosti i interkulturalne raznolikosti, odražavajući duh OACMUN-a.

Konferencija nije samo posvećena ozbiljnim diplomatskim razgovorima, već i neformalnim druženjima kroz niz zabavnih socijalnih događaja svake večeri. To će stvoriti priliku za učesnike da izgrade kontakte, dele ideje i uživaju u prijateljskoj atmosferi.

Kulminacija događaja će se odigrati poslednjeg dana u hotelu ''Majestic'' u Beogradu.

Ceremonija zatvaranja donosi sa sobom panel diskusiju sa specijalnim gostima, rediteljem i novinarom Borisom Malagurskim i bivšim predsednikom Generalne skupštine UN Vukom Jeremićem, koji će zajedno diskutovati o aktuelnim svetskim temama i pokušati da svoje iskustvo prenesu na učesnike, navode iz Centra za promociju kulture INFON.

Iz Centra su saopštili i da očekuju da će se za OACMUN 2024 prijaviti oko 150 učesnika iz zemlje i inostranstva.