13. mart 2024 14:33

Darija Kisić sastala se sa direktorom Populacionog fonda UN Džonom Kenedijem Mosotijem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darija Kisić sastala se sa direktorom Populacionog fonda UN Džonom Kenedijem Mosotijem

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ Dejan Urošević

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je danas sa direktorom Populacionog fonda UN (UNFPA) za Srbiju, Džonom Kenedijem Mosotijem o nastavku saradnje u oblasti populacione politike i demografije.

Kisić i Mosoti, tokom razgovora, istakli su koliko je važno da Srbija uzme učešće na Samitu o budućnosti, na kojem će se usvojiti univerzalne smernice za jačanje svake kategorije stanovništva prihvatljive za sve zemlje sveta.

Kisić je izrazila posebno zadovoljstvo što će Srbija ove godine biti kopredsedavajuća zemlja na 57. zasedanju Komisije UN za stanovništvo i razvoj, koja će se održati u Njujorku.

Istakla je da će Srbija nastaviti da sprovodi sve mere koje su usmerene ka unapređenju uslova života svih građana naše zemlje i zahvalila UNFPA na dosadašnjoj uspešnoj saradnji u ovoj oblasti.

Direktor Populacionog fonda UN za Srbiju (UNFPA) Džon Kenedi Mosoti je izrazio zahvalnost za dosadašnje angažovanje Srbije, kao i lično zalaganje resorne ministarke, da raniji zaključci međunarodnih konferencija po pitanju osnaživanja stanovništva, aktivnog i zdravog starenja kao i reproduktivnog zdravlja, budu implementirani i globalno doprinesu progresivnom razvoju stanovništva.