20. mart 2024 04:45

U Srbiji danas pretežno sunčano, temperatura do 16 stepeni

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Srbiji danas pretežno sunčano, temperatura do 16 stepeni

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - U Srbiji će ujutru biti slabog prizemnog mraza, a tokom dana očekuje se pretežno sunčano vreme, ponegde uz umerenu oblačnost.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4 °C, a najviša od 11 do 16 °C, saopštio je Republičkoi hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će, nakon jutarnjeg slabog prizemnog mraza, tokom dana biti pretežno sunčano. Vetar slab, severozapadni, uveče u skretanju na zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 2 °C, a najviša oko 14 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutru očekuje se slab prizemni mraz, a tokom dana biće pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost.

U petak će doći do prolaznog naoblačenja koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Za vikend promenljivo sa dužim sunčanim intervalima i toplo, u subotu tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, a u nedelju na severu i zapadu Srbije lokalna pojava kratkotrajne, slabe kiše.

U ponedeljak jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom uz pad temperature.

U utorak u većini krajeva očekuje se suvo vreme, uz razvedravanje, a kiša je moguća na jugu i jugoistoku Srbije. U sredu će biti pretežno sunčano.