1. april 2024 14:08

Milan Đurić: Zauvek ćemo se sećati svih nastradalih u "Kontrastu"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: Zauvek ćemo se sećati svih nastradalih u "Kontrastu"

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je povodom 12 godina od tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci "Kontrast" u kojem je nastradalo sestoro mladih položio cveće na spomen-obeležje i tom prilikom rekao da grad mora da se bavi prevencijom da se ne bi ponovila slična tragedija.

Đurić je dodao da je 1. april dan tuge za Novi Sad.

"Ono što je jako važno da dolazimo, da se ovde zajedno sećamo i tugujemo sa porodicama. Krajem oktobra prošle godine smo započeli proceduru otkupa jedne privatne parcele pored dve gradske i na tom mestu bi trebalo da nikne Park mladosti. Da ovde bude kultura sećanja na ono što se dogodilo i da na taj način obeležimo i prisećamo se tragedije koja je 1. aprila u jutarnjim časovima zadesila naš grad", rekao je Đurić.

Prema rečima Branka Miladinovića, oca Tamare Miladinović, roditelji svaku godinu proživljavaju kao da je tragedija bila juče i istakao da je njihova želja da se na svim nivoima uspostavi odgovornost.

"Ovo je opomena koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos i ja se nadam da ćemo do sledeće godine realizovati izgradnju ovog pametnog parka", rekao je Miladinović.

U požaru u diskoteci "Kontrast" živote su izgubili Tamara Miladinović (25), Marina Aničić (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

Uzrok požara bila je preopterećenost električne mreže, a nakon toga su uhapšeni vlasnik lokala i zakupci.