1. april 2024 16:00

U Novom Sadu obeležena 25. godišnjica pogibije Olega Nasova

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Novom Sadu obeležena 25. godišnjica pogibije Olega Nasova

Foto: TANJUG/GRAD NOVI SAD/ VLADIMIR ZUBAC

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je danas venac na spomen-obeležje kod Varadinskog mosta, u znak sećanja na poginulog Olega Nasova, koji je nastradao 1. aprila 1999. godine tokom NATO agresije, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Đurić je poručio da Novi Sad nikada neće zaboraviti svoje tragično stradale sugrađane, kao ni, kako je rekao, besmisao koji je vladao te 1999. godine i nepravdu nanetu Srbiji i njenom narodu.

On je, zajedno sa članovima porodice Olega Nasova položio venac na spomen-obeležje.

"Na današnji dan, pre tačno 25 godina, u pet časova ujutro, bombarderi NATO pakta su raketnim projektilima srušili Varadinski most na Dunavu, a upravo u tom trenutku na njemu se našao Oleg Nasov. Godišnjicu njegove pogibije i ove godine obeležavamo sa njegovom porodicom. Danas zajedno tugujemo i sećamo se Olega i svih nevinih žrtava NATO agresije", kazao je Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada naglasio je da ovaj tragičan događaj nikada ne sme biti zaboravljen, piše u saopštenju.

"To je obaveza prema budućim generacijama, ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. Mir i stabilnost jedne države su neprocenjivi i predstavljaju imperativ koji obezbeđuje društvu bolju perspektivu i svetliju budućnost", kazao je Đurić.