16. april 2024 15:49

Marković sa delegacijom Misije OEBS u Srbiji: Uveren sam da će se razvijati saradnja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marković sa delegacijom Misije OEBS u Srbiji: Uveren sam da će se razvijati saradnja

Foto: Shutterstock.com/Tavarius, ilustracija

BEOGRAD - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Aleksandar Marković sastao se danas sa delegacijom Misije OEBS-a u Srbiji i izrazio uverenje da će saradnja nastaviti da se razvija i unapređuje.

Šef odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS Vladimir Valdes Garsija čestitao je Markoviću na imenovanju na mesto predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i naglasio da se raduje još intenzivnijoj saradnji koja sledi sa novim skupštinskim sazivom, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Kako se navodi, posebno je bilo govora o organizovanju seminara za nove narodne poslanike i njihovo upoznavanje sa dobrim praksama ostvarene saradnje.

Tokom sastanka govorilo se i o konkretnim koracima u ostvarivanju budućih projekata, sa posebnim osvrtom na organizovanje sednica Odbora van sedišta Narodne skupštine i javnih slušanja.

Sastanku je prisustvovao i zamenik predsednika Odbora Boris Bajić koji je naglasio da, kao stanovnik AP Vojvodine, može da posvedoči o značaju koji Srbija polaže na negovanje i unapređenje manjinskih prava, te da se raduje dodatnom jačanju i nadgradnji saradnje sa Misijom OEBS.

Sastanku su prisustvovali i viša saradnica za demokratsko upravljanje Sara Agnes Bodens, nacionalni savetnik za pitanje uprave Bogdan Urošević i saradnica na programu Jadranka Mašić Pavlović.