24. april 2024 10:51

Čačansko naselje ostalo bez vode zbog obrušavanja zemljišta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čačansko naselje ostalo bez vode zbog obrušavanja zemljišta

Foto: Tanjug/video

ČAČAK - Stanovnici čačanskog naselja Avenija na kratko su ostali bez vode kada je do obrušavanja zemljišta prilikom izgradnje stambene zgrade, što je dovelo do havarije na vodovodnoj mreži.

Šef službe za održavanje i izgradnju čačanskog "Vodovoda" Vladimir Đinić rekao je da je urušavanje rova dovelo do automatskog povlačenja vodovodne cevi koje su u neposrednoj blizini gradilišta.

"Mi danas moramo da napravimo takozvani bajpas od 62 metara i to će biti urađeno u toku prepodnevnih sati. U početku je bila priča da će mnogo ljudi ostati bez vode. Ostao je samo jedan mali deo Ulice Nikole Pašića i ugostiteljski objekat hotela 'Morava'. Mi smo za njih obezbedili cisternu sa pijaćom vodom ali ćemo se mi potruditi da taj kvar u potpunosti otklonimo u ranim prepodnevnim satima", rekao je Đinić.

Prema njegovim rečima, kiša koja je prethodnih dana padala na prostoru Čačka najverovatnije je doprinela samom urušavanju zemljišta.

"Nama je ova sanacija danas apsolutni prioritet. Tri ekipe čačanskog 'Vodovoda' su na terenu sa dva bagera i više kamiona. Potrudićemo se da to završimo kako smo i rekli i nadamo se da građani neće dugo trpeti bez vode. To je ipak viša sila", zaključio je Đinić.