3. maj 2023 11:29

Majka učenice OŠ Vladislav Ribnikar: Ovo je tragedija, čuvar bio anđeo od čoveka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Majka učenice OŠ Vladislav Ribnikar: Ovo je tragedija, čuvar bio anđeo od čoveka

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Majka učenice sedmog razreda koja pohađa istu školu i razred kao i učenik koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru jutros pucao iz pištolja na učenike i čuvare ispričala je da je strašno to što se dogodilo i da joj je druga kćerka koja je pohađala tu školu rekla da će pamtiti čuvara škole koji je stradao, jer je bio anđeo od čoveka.

Navela je da ju je brat jutros obavestio da je čuo da je bila pucnjava u školi koja se nalazi u blizini jednog hotela i da je brzo stigla na lokaciju sa ciljem da sazna ko je od dece povređen i da li je njena kćerka na bezbednom.

"Nisam mogla nikako da dobijem tu informaciju, pa sam zvala razrednu mog deteta i ona mi je rekla da je moje dete na bezbednom. Posle toga mi je ćerka poslala poruku da je dobro i da je na bezbednom, a posle nekoliko minuta me je pozvala i ispričala šta se dogodilo", rekla je ona za Tanjug TV.

Objasnila je da je za vreme dok se to dešavalo u školi njena ćerka bila na fizičkom, u sali koja se nalazi na spratu niže i da je za pucnje mislila da su petarde.

"Kad se popela jedan sprat više videla je kako je pao čovek iz obezbeđenja i onda je ona otrčala u salu za fizičko i rekla nastavnici šta je videla, da je reč o pucnjavi, da nisu petarde i onda ih je nastavnica fizilčkog sklonila na bezbedno, u salu za fizičko gde su bili zaključani", rekla je ona.

Navela je da je druga ćerka koja je takođe pohađala Osnovnu školu Vladislav Ribnikar plakala kada je čula da je stradao čuvar te škole, jer je bio anđeo od čoveka.

"Kćerka koja je pohađala tu osnovnu školu rekla je da će jedino pamtiti tog čoveka iz obezbeđenja jer je bio anđeo od čoveka", rekla je ona.