12. mart 2024 14:41

Raspisane poternice za osumnjičenima za ubistvo MMA borca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Raspisane poternice za osumnjičenima za ubistvo MMA borca

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu naredio je raspisivanje poternice za V.G. i M.D. osumnjičenima da su na Dorćolu u noći između 24. i 25. febraura na smrt izboli MMA borca S.S.

Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer su osumnjičeni za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, saopšteno je iz suda.

Istovremeno, prema osumnjičenima V.G. i M.D. naređeno je izdavanje poternice koju će raspisati PU za Grad Beograd - UKP - Odeljenje za potrage.

V.G. i M.D. su osumnjičeni za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se V.G. sumnjiči i za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

MUP se nakon ubistva oglasilo i saopštilo da su identifikovana dvojica osumnjičenih za ubistvo MMA borca Stefana Savića koji je 25. februara preminuo usled zadobijenih ubodnih rana u Dunavskoj ulici u Beogradu, dok je drugi tridesetdvogodišnji mladić zadobio teške telesne povrede.

Savić je preminuo 25. februara usled zadobijenih ubodnih rana u Dunavskoj ulici u Beogradu, dok je drugi 32-godišnji mladić zadobio teške telesne povrede, saopštio je MUP.