29. mart 2024 15:54

MUP: U tunelu nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila

Izvor: TANJUG

podeli vest

MUP: U tunelu nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila

Foto: TANJUG/MUP

BEOGRAD - Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u četvrti dan.

Policija je i tokom noći dežurala kod kuće odakle je devojčica nestala.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sinoć je bio u Boru, kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom.

Na mesto nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju kod Bora došao je juče bager koji je, kako je objasnila policija na terenu, trebalo da raščisti deo oko kuće i omogući policiji da nastavi pretragu.

MUP: U tunelu nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali da se Danka tu nalazila

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina pri Sektoru MUP-a za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, od ranih jutarnjih časova su detaljno pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila, objavio je MUP Srbije na svojoj Instagram stranici.

Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta. 

Od momenta prijave nestanka, 26. marta, u potrazi za nestalom devojčicom učestvovalo je više stotina pripadnika MUP-a koji su detaljno i sveobuhvatno pregledali šire i uže područje ovog mesta, ukupne površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Otac nestale Danke Ilić prošao poligraf, nastavlja se istraga u više pravaca

Miloš Ilić, otac devojčice koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju kod Bora, prošao je poligrafsko testiranje, a istraga je nastavljena u više pravaca, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta.

Četvrtog dana potrage, na terenu su dva specijalistička tima za spasavanje koji detaljno pretražuju teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.

Mašine koje raščišćavaju teren su na licu mesta od juče poslepodne, kada su stigli i bageri, koji i dalje sklanjaju šut oko kuće.

Takođe, na terenu su i vatrogasno-spasilačke ekipe, a kako javlja reporter, pregleda se kanal koji prolazi blizu kuće, a koji je povezan sa obližnjim rudnikom.

Uhapšen policajac osumnjičen da je odavao detalje istrage o nestaloj devojčici

U Boru je danas uhapšen policajac zbog sumnje da je odavao detalje istrage o nestaloj devočici Danki Ilić, saznaje Tanjug.

Beogradski mediji navode da je policajac priveden i da nije prošao test na poligrafu.