1. april 2024 18:58

Ambasador Srbije u Austriji: Očekuje se utvrđivanje da li je dete sa snimka nestala Danka Ilić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ambasador Srbije u Austriji: Očekuje se utvrđivanje da li je dete sa snimka nestala Danka Ilić

Foto: Tanjug video

BEČ - Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je danas da se očekuje identifikacija deteta sa snimka nastalog u Beču, kako bi se utvrdilo da li je to dvogodišnja devojčica Danka Ilić iz Bora za kojom se traga od 26. marta.

On je u izjavi za Tanjug rekao da je Ambasada Srbije u Beču u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom, kao i da je srpski narod koji tamo živi informisan o nestanku devojčice.

"Mi informacijama ne možemo da raspolažemo, njima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako srpsko tako i austrijsko, a mi smo u stalnom kontaktu sa njima - kako u Srbiji, tako i ovde kako bismo omoguićili da ako neko ima nove informacije dostavi te informacije nadležnima", istakao je ambasador.

Podseća da je srpska Ambasada u Beču uputila apel svima koji žive u Austriji da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici to prijave policiji.

MUP Crne Gore moli građane da ako imaju podatke o maloj Danki, obaveste Interpol u Pogdorici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je danas da u toku potraga za nestalom devočicom Dankom Ilić (2) iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelaruju Interpola u Pogdorici.

Iz crnogorskog MUP-a su podsetili da je u vezi sa nestankom Danke Ilić Interpol raspisao žutu poternicu.

“Molimo sve građane da ukoliko raspolažu korisnim podacima vezanim za nestalu devojčicu, obaveste kancelariju NCB Interpola Podgorica na broj telefona 020/243-511, koji je dostupan 24/7”, navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore, objavljenom na mreži X.

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je u nedelju žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje Danke Ilić.

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić nestalom u utorak kod Bora

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je u utorak nestala u Banjskom polju kod Bora.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su prethodnih dana okolinu kuće kod koje je devojčica nestala, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice.

MUP nastavlja operativni rad.

Istragu u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice kod Bora pokrenula je i bečka policija, nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je u subotu veče na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja, navodno, liči na Danku.