8. april 2024 20:17

Nastavlja se potraga za telom ubijene Danke Ilić duž Zlotske reke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nastavlja se potraga za telom ubijene Danke Ilić duž Zlotske reke

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BOR - Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja danas su nastavili pretraživanje Lazarevog kanjona i celokupnog područja duž Zlotske reke u potrazi za telom male Danke Ilić.

Izveštač Tanjuga sa lica mesta kaže da novih informacija iz same istrage nema, ali i da su danas pripadnici Uprave kriminalističke policije bili u selu Zlotu, u kući jednog od osumnjičenih za ovo ubistvo.

Oni su danas tamo izvodili dokaze, a navodno su i majku jednog od osumnjičenih vodili u policiju na razgovor, ali nema zvaničnih saopštenja da li je ona možda zadržana ili ne, tako da se pretpostavlja da je u svojsvu građanina davala izjavu.

Nastavlja se pretraga terena i sve je bazirano na selu Zlotu, kao i na veoma nepristupačnom Lazarevom kanjonu.

Teško ga je pretražiti, zato je potrebno mnogo vremena, iako se radi i sa dronovima za te pećine i rupe, a nastavljaju da rade specijalistički timovi, alpinisti i speleolozi.

Prema rečima Tanjugovog izveštača, u toku je pretraga i kraja oko samog sela, jer policija i nadležne službe i dalje ne odustaju od potrage za telom male Danke Ilić.

Pored toga, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić danas je rekao na konferenciji za novinare da će vezano za sve što se događalo oko slučaja ubistva male Danke biti sankcionisani i ljudi u lokalnom javnom preduzeću "Vodovod"

"Naravno, da će biti sankcionisani i biće preduzete sve mere, pa i direktor je podneo ostavku iz moralnih razloga, jer ne može ovo da podnese", naveo je on.

Milikić je istakao da je sada važnije izvući pouke iz svega ovoga.

"Sada treba da kao društvo shvatimo, da smo se možda udaljili jedni od drugih i da u ovakvim teškim situacijama, koje su se završile, nažalost, loše po malu Danku i po sve nas, umemo da se ujedinimo, da počnemo da poštujemo jedni druge i okruženje u kojem živimo, svoje komšije, svoje prijatelje, svoju braću", poručio je gradonačelnik Bora.