10. april 2023 10:00

Program "Učenje o genocidu nad Srbima" stekao status od javnog interesa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Program "Učenje o genocidu nad Srbima" stekao status od javnog interesa

Foto: Shutterstock.com/thodonal88, ilustracija

BEOGRAD - Ministar prosvete Branko Ružić potpisao je rešenje kojim je obrazovni program Muzeja žrtava genocida, pod nazivom "Učenje o genocidu počinjenom nad Srbima", stekao status programa od javnog interesa, saopštio je danas Muzej žrtava genocida.

Kako je navedeno, akreditacija programa je usledla nakon višemesečnih temeljnih i složenih aktivnosti na izradi predloga programa stručnog usavršavanja nastavnika istorije u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, na temu genocida koji je nad Srbima počinila Nezavisna država hrvatska (NDH) tokom Drugog svetskog rata.

Muzej žrtava genocida ističe da je "status programa od javnog interesa" najviši mogući status.

Naglašavaju da je u pitanju je prvi akreditovani obrazovni program Muzeja žrtava genocida još od njegovog osnivanja 1992. godine.

Kako su saopštili, program "Učenje o genocidu počinjenom nad Srbima" biće realizovan već tokom maja.

U višemesečnim aktivnostima na izradi ovog dokumenta učestvovali su stručnjaci Muzeja žrtava genocida, Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, kao i Ministarstva prosvete.

Stoga Muzej koristi i ovu priliku da svima onima koji su doprineli ovom postignuću još jednom uputi izraze zahvalnosti i poštovanja, navedeno je u saopštenju.