17. maj 2023 14:02

Španski ambasador: Potrebno formirati ZSO kako bi došlo do normalizacije odnosa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Španski ambasador: Potrebno formirati ZSO kako bi došlo do normalizacije odnosa

Foto: TANJUG

BEOGRAD - Ambasador Španije u Srbiji Raul Bartolome Molina izjavio je danas, na sastanku sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Nardone skupštine Borkom Stefanovićem, da mora doći do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) na KiM, kako bi došlo do normalizacije odnosa Beograda i Prištine, i dodao da EU podržava ovaj predlog u nastavku dijaloga.

Stefanović se zahvalio na aktivnoj podršci Španiji, aludirajući na teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije, a ambasador je potvrdio da će se takva praksa nastaviti i da će Španija nastaviti da pruža podršku poziciji Srbije po ovom pitanju, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Molina je takođe naveo da bi za Srbiju ''bilo od koristi'' da upodobi spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU i uvede sankcije prema Ruskoj Federaciji, kako bi olakšala svoju spoljnopolitičku poziciju.

Sagovornici su ocenili da su bilateralni odnosi dve zemlje sve čvršći, a da su tome u mnogome doprineli sve veći broj španskih investicija, direktni letovi iz Srbije ka gradovima Španiji i ljubav koju srpski narod gaji prema španskom jeziku i kulturi, navodi se u saopštenju.