22. maj 2023 19:51

Dejan Vuk Stanković: Verbalno su me napala trojica muškaraca, pretili i fizičkim napadom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dejan Vuk Stanković: Verbalno su me napala trojica muškaraca, pretili i fizičkim napadom

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Politički analitičar Dejan Vuk Stanković izjavio je da su ga danas oko 17 časova u kafiću verbalno napala trojica nepoznatih muškaraca i da su mu pretili i fizičkim napadom.

"Jedan od njih je prišao, sipao mi vodu u kafu i rekao: 'Ovo da popiješ. Budi srećan što to još možeš da piješ'. Napravili su atmosferu linča u kafiću", rekao je Stanković za Tanjug.

On je naveo da su ga trojica muškaraca najpre lično uvredila, a potom mu se i unosila u lice.

"Kad sam pokušao da se razjasnim sa njima, jedan od njih mi je rekao: 'Ćuti, da te ne bih prebio'. Još jedan je dobacio da ću nastradati", naveo je Dejan Vuk Stanković.

Kaže da je slučaj prijavio policiji koja je izašla na lice mesta, nakon čega je dao izjavu u PU Stari Grad.

"U šoku sam. Zabrinut sam za svoju bezbednost. Mislim da je ovaj politički ekstremizam posledica nasilnih demonstracija koje se dešavaju u Srbiji i želje jednog dela političkih stranaka da stvore atmosferu linča prema neistomišljenicima i neke vrste simboličkog pucnja u ono što se zove stanje građanskog mira", rekao je on.

Istakao je da u ovom slučaju nije bitan on, već "princip da ljudi mogu da žive u različitostima".

"To je odlika civilizovanog društva. Očigledno neki koji napadaju Beograd, hoće da napadaju i ljude koji različito misle", smatra Vuk Stanković.

Dodao je da je danas meta napada bio on, ali da sutra to može da bude neko drugi.

"Mislim da sa ovim treba da stane, posebno zbog toga što smo pre dve i po nedelje imali tragične slučajeve eksplozije nasilja u našoj zemlji. Ovo je posledica političkog ekstremizma koji pripada delovima bivšeg režima i oni snose moralnu i političku odgovornost za ovo", poručio je analitičar Dejan Vuk Stanković.