25. maj 2023 20:46

Vučić Srbima sa KiM: Zahvaljujući vama i dalje se borimo za KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić Srbima sa KiM: Zahvaljujući vama i dalje se borimo za KiM

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar  Vučić rekao je večeras Srbima sa KiM koji su peške 17. maja krenuli za Beograd na minitng "Srbija nade" da je ponosan na njih i da se zahvaljujući njima, koji čuvaju svoja ognjišta, Srbija još uvek bori za KiM.

Na prijemu u Predsedništvu Vučić je rekao da nisu laka vremena za našu zemlju i da je ponosan što ima priliku da im zahvali za podršku Srbiji i što čuvaju ognjišta, brinu o našoj zemlji i što je toliko, uprkos svi pritiscima vole.

 

Rekao je da mu je pre sastanka u Predsedništvu direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao da je teška situacija, da su "oni smislili sledeću prevaru". 

"Zovu nas tad i tad, hoće da vas pritisnu, da kažu uzmi ili ostavi krajem juna, početkom jula, ekspertske grupe će da nam nametnu kako će da izgleda ZSO", preneo je Vučić Petkovićeve reči.

"Ja mu kažem: Polako Petre, nije kraj sveta, ništa se ne dešava, niti rešava preko noći. Onda mu kažem da to tako ne može i da se zna šta je funkcija Upravljačkog tima, da postoje stvari na koje nećemo i ne možemo da pristanemo, jer je sve to već rešeno aktima iz Briselskog sporazuma, posebno iz sporazuma 2015. Ili će tako da bude ili ništa neće da bude. Onda je Petkoviću lakše, jer srcu prima sve što dođe od arogantnih stranaca", rekao je Vučić.

Naglasio je da je sve to moguće zahvaljujući našem narodu na KiM i mladićima koji su peške došli u Beograd.

"Sve to mozemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli. Da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti uvek i u mnogo težim trenucima da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sa zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan", rekao je Vučić.

Dodao je da su tu Srbi iz svih delova KiM,  odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

"Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedištvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva", poručio je Vučić.

Dodao je da je rekao mladićima sa KiM da on sam ne bi izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali više od 300 kilometara po svakakvim vremenskim uslovima da bi pokazali kolika je njihova ljubav prema otadžbini. 

"Sa nama su momci, njih 23 sa severa, iz Leposavića i Mitrovice 12 i 11, imamo iz Pomoravlja, Kamenice, Velikog Ropotova, Raniluga i najveći broj iz Gornjeg Kusca. Oni su različitim putevima išli, jedni su išli centralno-zapadnim krilom, drugi južnim krilom i našli se u Beogradu", zaključio je Vučić.