1. septembar 2023 08:43

Vučić posetio renoviranu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić posetio renoviranu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros, povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara.

Školski hor je dočekao predsednika Vučića izvođenjem himne Bože pravde, kao i pesmama Ovo je Srbija, Veseli se srpski rode, Divan je kićeni Srem, a izveli su i dramski i kulturno-umetnički program.

Vučić je pitao đake da li im još nešto treba, a oni su rekli da bi voleli da imaju klime u svim učionicama, da im fale i mali golovi za fudbal, kao i da bi želeli da imaju akvarijum sa ribicama.

Predsednik je tokom obilaska bibliotetke pitao da li im je potrebno još knjiga i dodao da bi mogao i nešto svojih knjiga da im pokloni. Ulaganja u škole nikad nisu dovoljna i uvek trebe više, rekao je Vučić.

Napomenuo je da su otkada je napravljena škola 1969. godine bile obavljene samo dve manje rekonstrukcije, ali nikad veći radovi.

Obilasku prisustvuju i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište.

Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a, saopštio je ranije Beoinfo.

Osnovna škola "Svetislav Golubović Mitraljeta" izgrađena je 1969. godine, a njena obnova započeta pretprošle godine zbog brojnih problema okončana je tek sada.

Učenici "Mitraljete" zato su nastavu pohađali u dve osnovne škole. Mlađi razredi bili su raspoređeni u OŠ "Branko Radičević" u Batajnici, a stariji u OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju. Na nastavu su ih razvozili autobusi koje je obezbedila opština Zemun.