17. oktobar 2023 17:42

U Kragujevcu organizovan prijem za francuskog ambasadora Pjera Košara

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Kragujevcu organizovan prijem za francuskog ambasadora Pjera Košara

Foto: TANJUG/GRAD KRAGUJEVAC

KRAGUJEVAC – Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić danas je organizovao prijem za ambasadora Francuske u Srbiji Pjera Košara koji je u Kragujevcu prisustvovao i otvaranju sportske radnje velikog francuskog sportskog lanca.

Kako je nakon prijema u Skupštini Grada rekao Dašić, ambasadora Košara interesovale su prilke u oblasti privrede i obrazovanja, ali i kulture u Kragujevcu.

 

"Kragujevac je pobratim već dugo godina sa francuskim gradom Sirenom i mi već godinama održavamo tu medjusobnu saradnju. Mi smo danas ambasadoru prezentovali i koje sve mogućnosti kragujevački Univerzitet i budući Inovacioni distrikt ali i Data centar i sve ostalo što Kragujevac ima, pružaju kao opciju budućim francuskim investitorima koji bi eventualno bili raspoloženi za bilo koji vid kooperacije i ja očekujem da današnja poseta ambasadora nije poslednja, već da će ih biti još", rekao je gradonačelnik Dašić.

 

"Danas smo došli u Kragujevac i naša delegacija je brojna, ovde su samnom i predstavnici diplomatske i regionalno-ekonomske kancelarije kao i predstavnici odeljenja za kulturu. Danas je bilo reči o ekonomskim temama jer su francuska preduzeća zainteresovana da investiraju u Srbiju, a Kragujevac je grad koji je industrijski i ekonomski razvijen", napomenio je Košar.

On je dodao da se razgovaralo o mogućnostima koje postoje za buduću saradnju.

 

"Došli smo danas na otvaranje 'Dekatlona' u Kragujevcu, što je još jedan dokaz volje Francuske za investiranjem i zapošljavanjem u Kragujevcu. Razgovarali smo i o saradnji u oblasti kulture i inovacija, posetili smo i Data centar", rekao je ambasador Francuske i istakao da je Kragujevac veoma aktivan u okviru projekta Eko opština koji ambasada Francuske realizuje sa lokalnim samoupravama u Srbiji.