29. decembar 2023 17:18

Ugljanin: Tzv. kosovska policija oglasiće se povodom dodele zemljišta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ugljanin: Tzv. kosovska policija oglasiće se povodom dodele zemljišta

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica, Nedžat Ugljanin izjavio je da je zemljište te opštine, koje se nalazi u blizini autobuske stanice, dodeljeno tzv. kosovskoj policiji većinom glasova "odbornika" bez rasprave.

Ugljanin je za Tanjug potvrdio da su tzv. organi opštine dodelili zemljište površine 27.400 kvadratnih metara ministarstvu unutrašnjih poslova privremenih institucija.

"Ova odluka doneta je većinom glasova odbornika. Za sve ostale informacije obratiće se kosovska policija", rekao je Ugljanin.

Opštinsko zemljište dodeljeno je na osnovu zahteva koji je stigao iz tog tzv. ministarstva.

Ranije danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je otimačinom zemljišta u većinski srpskoj opštini napravljen novi korak ka militarizaciji i okupaciji severa Kosova i Metohije sa njegovim parapolicijskim snagama.

On je ukazao i da su okupacioni organi u opštini Severna Mitrovica bez najave, javne rasprave ili bilo kakve konsultacije s građanima dodelili veliku parcelu opštinske zemlje na kojoj se nalaze JKP "Standard", JKP "Vodovod" i Privremeni organ Kosovske Mitrovice za namene takozvanom MUP-u Kosova, kako bi još više otežali okove nametnute srpskom narodu severno od Ibra i u srpskim sredinama napravili novo policijsko utvrđenje.

Povodom slučaja oglasila se i Srpska lista koje je rekla da se radi o protivpravnoj i nelegalnoj odluci, koja je protivna interesima građana, kojom se otima zemljište građana i te opštine i dodeljuje Dželjalju Svečlji, da nastavi sa "maltretiranjem Srba i daljom militarizacijom severa Kosova i Metohije".

Naglasili su i da se radi o protivpravnoj odluci, donetoj bez ikakve konsultacije i javne rasprave u kojoj bi učestvovali građani opštine svih nacionalnosti, bez ikakve procedure i sa jasnom namerom daljeg zaoštravanja situacije na terenu i pritiska na srpski narod.