2. februar 2024 17:00

Miloš Dimitrijević: Tokom upada u prostorije opštine u Peći mreže bile blokirane, pozivi onemogućeni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Dimitrijević: Tokom upada u prostorije opštine u Peći mreže bile blokirane, pozivi onemogućeni

Foto: Tanjug video

GORAŽDEVAC - Bivši predsednik privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu Miloš Dimitrijević izjavio je da su danas tokom upada tzv. kosovske policije u objekat te opštine bile blokirane telefonske mreže, a pozivi bili onemogućeni.

Dimitrijević je istakao da je upad u Goraždevcu počeo dvadesetak minuta nakon 10.00 časova i da je on tada na ulici kod prostorija privremenog organa opštine zapazio više vozila.

On je za TV Most rekao da je video prvo jedno policijsko vozilo, a za njim mnogo džipova koji su opkolili prostor oko i iza zgrade, tako da niko nije mogao da priđe zgradi u kojoj se nalazi i redakcija Radio Goraždevca.

Dimitrijević je dodao da su upali u prostorije i izvršili pretres, razgovarali s ljudima, uzeli papire i kompjutere.

"Priveli su Darka Kološinca kao predsednika Privremenog organa i još dve osobe da daju izjave u policiji", rekao je on i dodao da je pristup kancelarijama opštine još onemogućen.

"Vidite da tu stoji policijsko vozilo i prati svaki pokret građana. Mislim da ovo treba da se reši na neki drugi način, a ne ovako - da se stalno narod plaši, da se uznemirava da se vrši pritisak na nas", rekao je Dimitrijević.

On je ocenio i da iza zaplene automobila i kamere urednika Radija Goraždevac Darka Dimitrijevića, koji je snimao policiju tokom akcije pretresa, stoji pokušaj pritiska na novinare ove redakcije.

"Glavni urednik je izašao iz redakcije, uzeo kamere i trebalo je da ide nešto da snima. Oni su njega uvukli u vozilo i pretresli ga, zato što su prvi pustili vest o upadu", rekao je on.

Dimitrijević je naveo da u Goraždevcu živi oko 650 Srba, i da oni imaju želju da ostanu na Kosovu i Metohiji.

"Ali nažalost, vidite šta se radi. I deo antena su nam ukinuli pre pet godina, nemamo ni mobilnu mrežu, nemamo ništa. Sad pokušavaju i vazduh da nam uzmu, da ne dišemo, samo da nestanemo sa ovih prostora", rekao je on.

Ranije danas pripadnici tzv. kosovske policije upali su u prostorije privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu.  

Nakon pretresa iz zgrade je policija iznela zaplenjeni kancelarijski materijal, a predsednik privremenog organa Darko Kolašinac i još dva radnika privedena su na informativni razgovor.

Policija je upala i u Radio Goraždevac koji se nalazi u istoj zgradi.

Naoružani policajci su u međuvremenu sa nekoliko vozila upali i u zgrade privremenih organa u Klini i Osojanu, gde pretresaju poštu i ambulantu, javio je dopisnik Tanjuga.