8. februar 2024 16:19

Vlada Srbije: 746 miliona dinara za razvoj poslovne infrastrukture

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vlada Srbije: 746 miliona dinara za razvoj poslovne infrastrukture

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je, na današnjoj sednici, Uredbu o utvrđivanju Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2024. godini, a za sprovođenje tog programa obezbeđeno je 746 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Uredba je usvojena kako bi se unapredio razvojni potencijal jedinica lokalnih samouprava kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapredio privredni ambijent i otvorila nova radna mesta, što bi trebalo da dovede do smanjenja razlika u privrednom potencijalu gradova i opština.

Programom je utvrđen postupak izbora infrastrukturnih projekata i postupak rasporeda i korišćenja sredstava za podršku unapređenja poslovne infrastrukture, a na osnovu javnog poziva koji raspisuje resorno ministarstvo.

Kako se navodi, javni poziv će ubuduće biti raspisivan u drugom kvartalu tekuće godine, a sredstva raspoređena u budžetu za narednu godinu.

Na taj način će efikasnije biti utrošena opredeljena budžetska sredstva i obezbeđena bolja realizacija na terenu.

Članovi Vlade usvojili su i izmenjenu Uredbu o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama kojom su iznosi za osvojene medalje povećani.

Novčane nagrade sportistima, posebno za sportske rezultate ostvarene na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi, su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, za što bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji i ugledu naše države, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da su, s obzirom da ove godine predstoje Olimpijske igre u Parizu, nova rešenja dodatni motiv članovima nacionalne sportske reprezentacije za postizanje još boljih rezultata, što će doprineti promociji i ugledu Republike Srbije.