12. mart 2024 19:33

Maja Popović: Napadi na aktiviste SNS pokazatelj nezrelosti opozicije u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Popović: Napadi na aktiviste SNS pokazatelj nezrelosti opozicije u Srbiji

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Maja Popović izjavila je danas da su najnoviji napadi na aktiviste SNS još jedan pokazatelj političke nezrelosti opozicije u Srbiji.

''Ovo je još jedan u nizu bezidejnih političkih poteza koji potvrđuju da je takozvana demokratska opozicija spremna samo na nasilje, a ne na Srbiju bez nasilja. Umesto da propagiraju legalnu i legitimnu političku borbu kroz aktivan i fer politički diskurs,oni su spremni samo na nasilne vidove borbe'', saopštila je Popović.

Ona je naglasila da ne sme biti tolerancije na naislje i dodala da se vlast osvaja samo na izborima.

''Oštro osuđujem napade i pozivam nadležne državne organe da raeguju u skladu sa ovlašćenjima'', rekla je ona.

Ranije danas potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je da su u protekla tri dana napadnute dve aktivistkinje SNS na ulici dok su obavljale stanačke aktivnosti i istakla da su ih napali oni koji tvrde da se bore za Srbiju protiv nasilja.

Ona je rekla da su napadnute aktivistkinje Jelena Milosavljević i Slavica Vujačić.

"Čućete kako su te samozvane elite, i one društvene samozvane elite okupljene oko Proglasa i sličnih, i one političke samozvane elite okupljene oko Srbije protiv nasilja, i one medijske samozvane elite okupljene oko svih onih medija u vlasništvu jednog tajkuna Dragana Šolaka, a koji sebe vole da zovu nezavisnim, profesionalnim i objektivnim, udruženim radom, mesecima, dovele do toga da živimo u zemlji, u kojoj je valjda normalno i prirodno da muškarci napadaju žene na ulicama, da ih udaraju, snimaju, prate, maltretiraju, prete, samo zato što drugačije misle ili pripadaju i podržavaju neku drugačiju političku opciju. Zato što su oni valjda elita, pa im se to može, pa to nije nasilje", navela je Brnabić.