12. mart 2024 23:44

Odbori SNS-a u Beogradu osudili napade na aktivistkinje SNS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odbori SNS-a u Beogradu osudili napade na aktivistkinje SNS-a

Foto: Tanjug video, ilustracija

BEOGRAD - Odbori Srpske napredne stranke (SNS) u više opština u Beogradu osudili su danas napade na dve aktivistkinje te stranke koji su se desili u prethodna tri dana.

''Opštinski odbor Srpske napredne stranke Čukarica snažno osuđuje nedavni fizički napad na aktivistiknje stranke, Jelenu Milosavljević i Slavicu Vujačić. Ovo kukavičko nasilje je nedopustivo i predstavlja direktno ugrožavanje osnovnih demokratskih vrednosti i političke slobode u našem društvu'', saopšteno je iz opštinskog odbora Čukarica.

Iz OO Čukarica navode i da je javnost svedok ''sve većeg apela opozicije za nasiljem i destabilizacijom'', a sve je, kako dodaju, kulminiralo napadom na aktivistkinje SNS.

Jelena Milosavljević članica je ovog opštinskog odbora, dok je Slavica Vujačić članica Opštinskog odbora SNS Stari grad.

''Najoštrije osuđujemo jučerašnji fizički napad na aktivistkinju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Čukarica, Jelenu Milosavljević, kao i napad na aktivistkinju sa Starog grada, Slavicu Vujačić, koji se danas dogodio u centru grada, na Terazijama. Opozicija je svesna da na izborima ne može pobediti Aleksandra Vučića, jer ih narod neće, i zato sada, po tačno razrađenom scenariju, kreću u monstruozni lov na aktiviste Srpske napredne stranke'', saopšteno je iz OO SNS Stari grad.

Iz Opštinskog odbora SNS Vračar navodi se da su aktvistkinje napali oni koji, kako je saopšteno, svakodnevno govore da se bore protiv nasilja za bolju, lepšu, nenasilnu i tolerantnu Srbiju.

''Nadamo se da će nadležne institucije reagovati i adekvatno sankcionisati nove primere huliganskog i divljačkog ponašanja pristalica opozicije, koji su napali naše članice samo zato što pripadaju našoj stranci. Posle najavljenih pretnji od strane opozicije počeo je nastavak napada na članice naše stranke. Šta je sledeće? Napad na decu i starije ljude'', saopšteno je iz OO SNS Vračar.

Opštinski odbor SNS Obrenovac apelovao je na nadležne institucije da reaguju i sankcionišu ''huligane koji su izvršili nasilje nad nedužnim ženama, samo zato što su aktivistkinje Srpske napredne stranke i zato što podržavaju Aleksandra Vučića'', dok iz opštinskog odbora SNS Barajevo tvrde da koalicija ''Srbija protiv nasilja'' građanima Beograda nema šta da ponudi osim '' nasilja'' i ''da im naziv koji njihova koalicija nosi nikako ne priliči''.

Ranije danas potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je da su u protekla tri dana napadnute dve aktivistkinje SNS na ulici dok su obavljale stanačke aktivnosti i istakla da su ih napali oni koji tvrde ''da se bore za Srbiju protiv nasilja''.