15. mart 2024 15:25

Ministar Vučević: Tvrdnje Aleksandra Jovanovića Ćute da je zgrada Generalštaba ustupljena su laž

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Vučević: Tvrdnje Aleksandra Jovanovića Ćute da je zgrada Generalštaba ustupljena su laž

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević odbacio je danas tvrdnje poslanika koalicije "Srbija protiv nasilja" Aleksandra Jovanovića Ćute da je kompleks zgrada Generalštaba u Kneza Miloša poklonjen američkim kompanijama i ocenio da poraz za porazom opozicije dovodi do njene frustracije.

"Ne može se politika svoditi na mržnju, podmetačine i provokacije. Odnosno može, ali je onda rezultat baš onakav kakav ostvaruju samozvanac Ćuta i njegov šef 'mašinski mozak' Dragan Đilas. Poraz za porazom rađa frustraciju. A frustracije proizvode ideje koje nemaju temelj u realnosti. Otud neistine, obmane i laži, otud i Ćuta pred Generalštabom", rekao je Vučević, a saopštila SNS.

Kako je rekao, opoziciji nije stalo ni do istine, ni do države.

"Jasno je šta njih motiviše. Agenda iz inostranstva i autoprojekcija. Gospodo Đilasovci, to što biste vi u bescenje prodavali državnu imovinu, ne znači da su svi na srpskoj političkoj sceni takvi. Naprotiv, to znači da narod vrlo dobro uviđa razliku između vas i nas. U šta se možete uveriti na svakim izborima", rekao je Vučević.

Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da postoji dokument koji je, prema njegovim tvrdnjama, prvog decembra 2022. godine potpisao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa američkim ofšor kompanijama kojima se u zakup daje kompleks zgrada Generalštaba u Kneza Miloša da bi se tamo gradio stambeni kompleks.