2. april 2024 18:03

Konstituisano više skupštinskih odbora u parlamentu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konstituisano više skupštinskih odbora u parlamentu

Foto: Shutterstock.com/Cirkovic Milos, ilustracija

BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas je konstituisano više odbora, a jedan od njih je i Odbor za KiM na čijem se čelu nalazi poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Danijela Vujičić, dok je za zamenika predsednika tog odbora izabran poslanik "Mi - glas iz naroda Branimir Nestorović" Aleksandar Pavić.

Na sednici Odbora za spoljne poslove za predsednika tog odbora je izabrana poslanica "Aleskandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Marina Raguš, a zamenik predsednika odbora je Stefan Krkobabić iz PUPS-a.

Poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Nevena Đurić izabrana je za predsednicu Odbora za kulturu i infomisanje, a za zamenicu predsednika izabrana je poslanica SDPS Sanja Jeftić Branković.

Članovi Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost u smanjenje siromaštva izabrali su poslanika Hadži Milorada Stošića iz poslaničke grupe PUPS za predsednika tog odbora, a za zamenicu predsednika odbora poslanicu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Svetlanu Milijić.

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i u ovom sazivu će voditi Marijan Rističević iz poslaničke grupe PS-NS S- US S, a za zamenika predsednika odbora je izabran Jožef Tobiaš iz SVM-a.

Predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Veroljub Arsić, a za zamenika predsednika izabran je Dušan Bajatović iz SPS-a.

Odbor za zaštitu životne sredine vodiće u ovom sazivu Milimir Vujadinović poslanik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a za njegovog zamenika je izabran Marko Mladenović iz iste poslaničke grupe.

Poslanica "Aleskandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Jelena Žarić Kovačević vodiće odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a za zamenicu predsednika odbora je izabrana Milica Nikolić iz iste poslaničke grupe.

Na prvoj sednici odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo za predsednika odbora je izabrana poslanica Bogdana Grifit Koljević iz poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović", a zamenik predsednika Odbora je Usame Zukorlić, koji inače nije član poslaničke grupe.

Formiranje odbora je počelo juče kada je održano više sednica radnih tela, između ostalog i sednica Odbora za evropske integracije koji će voditi Elvira Kovač iz SVM, dok je za njenog zamenika izabran Milan Radin iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Članovi Odbora za zdravlje i porodicu izabrali su poslanika SDPS Muamera Bačevca za predsednika, a za zamenika Nenada Ristovića iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu vodiće Uglješa Mrdić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a za zamenika predsednika je izabrana Ana Krstić iz poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda".

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov i u ovom sazivu je na čelu Administrativnog odbora, a za njegovog zamenika je izabran Branimir Jovanović iz SDPS-a.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu biće Dragan Stanojević iz "Mi - glas iz naroda", a za zamenika predsednika tog odbora izabran je Radovan Tvrdišić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Na prvoj sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova za predsednika tog odbora je izabran Aleksandar Marković poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a za zamenika predsednika Nikola Radosavljević iz iste poslaničke grupe.

Uglješa Marković iz SPS vodiće odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, a njegov zamenik je Tomislav Janković poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Sandra Božić vodiće odbor za odbranu i unutrašnje poslove, a na nekoj od narednih sednica biće izabran zamenik predsednika.

Snežana Paunović iz SPS je izabrana za predsednicu odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a zamenik predsednika je Nikola Radosavljević poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Prema Poslovniku ima ukupno 20 skupštinskih odbora.