3. april 2024 09:59

Miškeljin: Nadam se da će doći do dogovora i da će danas biti raspisani beogradski izbori

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miškeljin: Nadam se da će doći do dogovora i da će danas biti raspisani beogradski izbori

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost izrazio je očekivanje da će doći do dogovora vlasti i opozicije i da će beogradski izbori danas biti raspisani, jer je potrebno da se oni, kako je ocenio, sprovedu što pre.

On je za Tanjug rekao da smatra da je dobro što je došlo do razgovora vlasti i opozicije na Kolegijumu republičke skupštine, i da se radi na parlamentarizmu i dijalogu i istakao da je važno da je jedna strana shvatila da se mnogo više može uraditi razgovorom nego performansima.

Miškeljin smatra i da bi bojkotovanje izbora od strane opozicije bilo političko samoubistvo i kontraproduktivno za izborni proces i demokratiju u Srbiji.

"Ovo sada traje već predugo i potrebno je to završiti kako bi se počelo sa mnogo ozbiljnijim i velikim projektima. Imamo Ekspo 2027, imamo druge stvari koje nam dolaze, a i ne živi cela Srbija u Beogradu. Ima tu i drugih izbora i gradova u kojima treba raditi, kojima se treba baviti, a dokle god je Beograd u fokusu ostali su nekako po strani", objasnio je on.