5. april 2024 12:51

Brnabić: Uvrede me neće sprečiti da nastavim da insistiram na dijalogu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Uvrede me neće sprečiti da nastavim da insistiram na dijalogu

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je danas da dijalog predstavlja jedini put ka rešenju problema i da je uvrede neće sprečiti da nastavi da insistira na razgovoru.

Reagujući na izjavu poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute za list Danas da sumnja u iskrenost predsednice parlamenta kada govori o dijalogu sa opozicijom i da se umesto za bojkot izbora zalaže za nove akcije opozicije, Brnabić je istakla da ne postoji drugi civilizovan način osim kroz razgovor i postizanje kompromisa, koji podrazumeva da obe strane prihvate određene aspekte onoga što druga strana predlaže.

"Uvrede me neće sprečiti da, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastavim da insistiram na razgovoru jer verujemo da je to u najboljem interesu našeg društva. Moja ruka ostaje pružena, moja vrata otvorena", navela je predsednica Skupštine na platformi Iks.

Ona je navela da sve dok se koristi "ovakav rečnik ultimatuma i ulice", jasno se vidi da opozicija nije spremna za ozbiljan razgovor.

"Uvrede i pretnje samo potvrđuju da 'Srbija protiv nasilja', ili makar jedan deo njih, nemaju nikakvu želju ili nameru da razgovaramo i tako promenimo političku klimu u Srbiji", ocenila je Brnabić.