5. april 2024 18:42

Gradski odbor SNS: U Novom Sadu napadnut naš aktivista

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradski odbor SNS: U Novom Sadu napadnut naš aktivista

Foto: Tanjug video, ilustracija

NOVI SAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je danas da je u tom gradu došlo do incidenta kada je napadnut aktivista te stranke.

U saopštenju se precizira da je jedan mladić, "uz salvu jezivih uvreda i direktnih pretnji", nasrtao na aktivistu Srpske napredne stranke, koji je, kako se navodi, mirno stajao pored stranačkog štanda i delio stranački materijal prolaznicima.

GO SNS ocenjuje da su "jezive pretnje" koje je aktivista doživeo naočigled prolaznika u sred dana, posledica "kampanje koja se vodi u tajkunskim medijima i na društvenim mrežama, a kojom se poziva na linč svega što ima veze sa Srpskom naprednom strankom".

"Zabrinjavajuće je to što opozicija i Đilasovi i Šolakovi tabloidi svakodnevno pozivaju na nasilno rušenje državnih institucija i na linč predsednika Aleksandra Vučića, i svih nas koji podržavamo njegovu politiku", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je incident u Novom Sadu pokazao da "mržnja proizvodi mržnju i nasilje".

"Najoštrije osuđujemo nasilje i ovako sramno ponašanje, a posebno one okupljene pod sloganom 'Srbija protiv nasilja' koji svakim danom pokazuju da su baš oni reprezenti nasilja, i šalju poruke da se pesnicama i psovkama obračunava sa Srpskom naprednom strankom", kaže se u saopšenju.