6. april 2024 18:28

Brnabić: Skaj prepiska do koje je došao Evropol je neoborivi dokaz da je Vučić najveći neprijatelj kriminalu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Skaj prepiska do koje je došao Evropol je neoborivi dokaz da je Vučić najveći neprijatelj kriminalu

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Presednica Narodne skupštine Ana Brnabić ocenila je danas da je Skaj prepiska vođa Kavačkog klana do koje je došao Evropol još jedan neoborivi dokaz da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najveći neprijatelj i najveća smetnja organizovanom kriminalu, i u Srbiji i u regionu.

"Ovo pokazuje, takođe, da su svi navodi o planiranju ubistva Aleksandra Vučića, a koje smo dobijali od naših i stranih obaveštajnih službi, bili tačni. Hvala svim našim bezbednosnim službama koje su, i u saradnji sa stranim partnerima, uspele da sačuvaju život predsednika Vučića", navela je Brnabić na svom nalogu na mreži X.

Konačno, kako je naglasila, ovo pokazuje i koliko je bila opasna i hrabra odluka Aleksandra Vučića da objavi rat organizovanom kriminalu i mafiji koja je pomislila da je jača od države.

"Nadam se da će ovaj dokaz biti dovoljan nekima u Srbiji da promene svoj narativ i makar nekad odaju poštovanje čoveku koji je trn u oku ljudima koji predvode najopasnije i najsvirepije klanove na svetu", poručila je Brnabić.

U prepiskama koje je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima, a u koju podgoričke "Vijesti" imale uvid, vođe kriminalnog kavačkog klana konstatovale su 2021. da izbor Džozefa Bajdena za predsednika SAD odgovara svima, osim, kako je navedno, "Srbiji i velikosrpskoj politici".

Vođa kavčana Radoje Zvicer naveo je da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača.

Na skaj prepisku narko-bosa Radoja Zvicera u kojoj navodi da samo on može srušiti Vučića, reagovao je ministar policije koji je vodio razbijanje narko-klanova 2021. godine Aleksandar Vulin.

"Da nismo razbili klan Belivuk-Miljković, ali i Darka Eleza, danas bi Srbijom vladala mafija, a Aleksandar Vučić bi bio ubijen. Skaj prepiska najvećeg narko-dilera na Balkanu Radoja Zvicera je sada dostupna javnosti i svako može da se uveri kakva je opasnost pretila i Aleksandru Vučiću i Srbiji", naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, svaki sledeći put kada se budu čule uvrede na račun Aleksandra Vučića sa Partizanove tribine "neka se niko ne pravi naivan da je to spontani izraz volje navijača".

"To je organizovano i plaćeno skandiranje koje treba da pomogne rušenju Aleksandra Vučića, a time i slobodne Srbije i Republike Srpske. Jednom smo sprečili mafiju da sruši Aleksandra Vučića, sprečićemo ih opet", poručio je Vulin.