12. april 2024 18:57

Vulin: Bećirović misli da je sloboda ako po dozvoli stranaca slobodno laže

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin: Bećirović misli da je sloboda ako po dozvoli stranaca slobodno laže

Foto: Tanjug TV, arhiva

BEOGRAD - Osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je povodom optužbi predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, da je Bećirovićeva mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sasvim očekivana i da je posledica zavisti koju oseća prema slobodnim ljudima.

"Mržnja Denisa Bećirovića prema Aleksandru Vučiću je sasvim očekivana. Svaki čovek želi da bude slobodan i da odlučuje o sebi, a kada to zbog svog kukavičluka ne može, onda zavist koju oseća prema slobodnim ljudima preraste u mržnju. Vučić je slobodan čovek na čelu slobodne države, a Bećirović misli da je sloboda ako po dozvoli stranaca sme slobodno da laže o Vučiću, o Dodiku, o Srbima, a posebno da laže da je u Srebrenici bio genocid", poručio je Vulin u saopštenju, reagujući na izjavu Bećirovića da "nikakvi politički spinovi predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati genocid u Srebrenici".

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić ocenila je ranije danas da predsednik Vučić smeta Bećiroviću i njemu sličnim, jer se na najkonkretniji način bori za mir, međusobno uvažavanje i suživot.

Brnabić je istakla da je Vučić i za Srbe, i za Bošnjake u Srbiji i regionu uradio mnogo.