14. april 2024 11:09

Mali: Vučić će danas u obraćanju govoriti o strateški važnim odlukama za zemlju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mali: Vučić će danas u obraćanju govoriti o strateški važnim odlukama za zemlju

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić daće tokom današnjeg obraćanja izjave oko strateški važnih odluka za našu zemlju, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

"Čeka nas važno obraćanje predsednika Vučića. Kao što vidite, stvari se menjaju iz sata u sat i sa ovim napadom Irana na Izrael, pa da vidimo kakvi su nam planovi, šta i kako ćemo dalje", rekao je on za TV Prva.

Predsednik Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, koja je najavljena za 11.00 časova.

Kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona 1. maja

Potrepredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se očekuje da će 1. maja biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona u Surčinu.

On je govoreći o tome za koga će biti posla na prvom raspisanom tenderu za poslove na izgradnji objekata za EXPO 2027. rekao da će u taj projekat moći da se uključe sve domaće firme, inženjeri, građevinske firme, projektanti, svi koji žele da rade.

"Mi ćemo samo u pripremnim radovima imati 4,5 miliona kubnih metara peska koje ćemo nasuti, skoro milion kubnih metara kamena. To su ogromne stvari i očekujem 1. maja, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, postavljanje kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog stadiona", rekao je on za TV Prva.

Dodao je da se rokovi poštuju i da se čak ide pet do 10 dana ispred roka.