17. april 2024 15:01

MUP: Neosnovane tvrdnje o zadržavanju autobusa sa KiM registracijama na granici

Izvor: TANJUG

podeli vest

MUP: Neosnovane tvrdnje o zadržavanju autobusa sa KiM registracijama na granici

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije poručilo je danas da su neosnovane tvrdnje o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom ističe da je svim građanima sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija dozvoljen neometan ulaz i najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posedovanja dokumenata izdatih od strane privremenih institucija samouprave u Prištini", stoji u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo organe privremenih institucija u Prištini da "ne šire paniku i lažno informišu javnost".

Prištinki mediji objavili su ranije danas da su navodno od sinoć stotine građana KiM blokirano u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im se "ne dozvoljava da nastave putovanje". Ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija poručila su građanima da izbegavaju putovanja kroz Srbiju, takođe pominjući „samovoljno zaustavljanja građana Kosova“.