22. april 2024 15:59

Vulin prisustvuje sastanku zvaničnika zaduženih za bezbednost u Sankt Peterburgu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin prisustvuje sastanku zvaničnika zaduženih za bezbednost u Sankt Peterburgu

Foto: OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVIĆ

BEOGRAD - Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin od sutra će boraviti u poseti Rusiji, a u Sankt Peterburgu će učestvovati na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na lični poziv Sekretara Saveta bezebednosti Rusije Nikolaja Patruševa.

Vulin je u saopštenju dostavljenom medijima najavio da će na bezbednosnoj konferenciji u iskoristiti priliku da lidere i zvaničnike više od 120 zemalja upozna sa "istinom o rezoluciji o Srebrenici koja će se naći u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija".

Međunarodna bezbednosna konferencija u Rusiji tradicionalno je usmerena na traženje načina za rešavanje aktuelnih zadataka u sferi globalne bezebednosti, a visoki zvaničnici koji učestvuju na konferenciji raspravljaće i o temama koje se odnose na osiguranje nacionalne i regionalne bezbednosti.

Aleksandar Vulin je obavljao najviše funkcije u oblasti bezbednosti i zaštite Srbije i srpskog naroda, služio je Srbiji kao ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova i direktor Bezbednosno-informativne agencije.