26. april 2024 11:49

Radomir Lazović: Nastavljamo borbu za izborne uslove

Izvor: TANJUG

podeli vest

Radomir Lazović: Nastavljamo borbu za izborne uslove

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović ocenio je danas, posle raspisivanja izbora u 66 lokalnih samouprava, da se izbori održavaju u neravnopravnoj atmosferi, ali da oni nastavljaju borbu za izborne uslove.

"Mi nastavljamo da se borimo za izborne uslove, ali nemamo nikakvu nameru da bez obzira što je ta borba u toku, prepuštamo SNS-u bilo šta. Mi smo izabrali da se borimo, naš slogan je Biramo borbu i mi ćemo svuda gde je to moguće stajati kao brana otimačini, bezakonju, korupciji", rekao je Lazović novinarima u Skupštini.

Lazović je poručio i da nema smisla boriti se samo za Beograd već i za druge gradove.

"Svi gradovi (u kojima su raspisani izbori) imaju šanse da promene vlast. Mi imamo mnogo tema o kojima želimo da razgovaramo", rekao je Lazović.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je danas izbore u 66 lokalnih samuprava za 2. juni, a predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić za 17 beogradskih opština.

Šest opozicionih stranka koje su činile koaliciju Srbija protiv nasilja odlučile su da izađu na lokalne i beogradske izbore u okviru nove koalicije - Biram borbu.