27. april 2024 09:02

Dačić se sastao sa kolegom iz Somalije, ponovljeno međusobno poštovanje teritorijalnog integriteta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić se sastao sa kolegom iz Somalije, ponovljeno međusobno poštovanje teritorijalnog integriteta

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

DAR ES SALAM - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Tanzaniji sa ministrom inostranih poslova Somalije Ahmedom Moalijem Fikhijem, a u razgovoru je izražena obostrana spremnost za obnovu tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje koji datiraju još iz vremena bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih i ponovljeni su stavovi o međusobnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Obostrano je istaknuta potreba za razmenom poseta na visokom i najvišem nivou između dve zemlje, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je poručio da je Srbija spremna da intenzivira saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, te da će nastojati da u narednom periodu omogući veći broj stipendija za studente iz Somalije u okviru programa „Svet u Srbiji“.

Šef diplomatije preneo je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Somalije da poseti Srbiju, a pozvao je u posetu i svog kolegu ministra Fikhija.

Sastanku su prisustvovali članovi srpske delegacije ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović i narodni poslanik Vladimir Orlić.

Dačić je u Tanzaniji boravio povodom obeležavanja 60. godišnjice ujedinjenja Tanganjike i Zanzibara, navedeno je u saopštenju.